Reseptisatoa Omenakarnevaalit 2010 ja 2011

 

 

 

 

 

MAMMAN OMENAPIIRAKKA

 Yksinkertainen annos piirakkavuokaan tai  kaksinkertainen uunipellille

 1              muna

150 gr    margariinia

1½ dl     sokeria

1½ dl     kermamaitoa

3 dl         vehnäjauhoa

1½tl       leivinjauhetta

Omenalohkoja, kanelia, sokeria

 

Sokeri ja margariini vatkataan keskenään, lisätään muna ja kermamaito, viimeksi jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Pinnalle painetaan omenlohkoja, päälle sokeria ja kanelia

Ohje: Marita Kunttu, Lohja

 

 

 

 

HELENAN TUMMA OMENAKAKKU

Huom. Helena käyttää mittana 450 gr hunajapurkkia

2 rkl  kaakaojauhetta

1 mitta kokojyväjauhoa

1 mitta vehnäjauhoja

1 mitta sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

1 mitta piimää

½ mittaa voita

Muutama tippa karvasmanteliöljyä

2 litraa omenalohkoja

Laktoositon ja gluteiiniton versio:

2 rkl kaakaojauhetta

1,5 mittaa tattarijauhoa

0,5 mittaa Maizenaa

1 mitta hedelmäsokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

1 mitta laktoositonta piimää

½ mittaa laktoositonta pullomargariinia tai öljyä

2 litra omenalohkoja

Kuivat aineet sekoitetaan huolellisesti. Piimä ja rasva lisätään. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä omenalohkoilla. Kotimaiset omenat voi jättää kuorimatta.  Jos  käytät makeita omenia, ei tarvita välttämättä sokeria erikseen päälle ripoteltavaksi.   Paistetaan uunissa 180 asteessa 40 min.

Leikkaa jäähtyneenä noin 4 cm neliöiksi. Pinnalle voi ripotelle kookoshiutaleita tai nonparelleja.

Sopii pakastettavaksi

Voit myös paistaa muffinivuoissa. Tulee noin 30 kpl.

Resepti:  Helena Heijas, Lohja

  

 

 

 

 

 

 

LAKTOOSITON HELENAN OMENAKAKKU

Huom. Helena käyttää mittana 450 gr hunajapurkkia

2 rkl  kaakaojauhetta

1 mitta kokojyväjauhoa

1 mitta vehnäjauhoja

1 mitta sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

1 mitta piimää

½ mittaa voita

Muutama tippa karvasmanteliöljyä

2 litraa omenalohkoja

Laktoositon ja gluteiiniton versio:

2 rkl kaakaojauhetta

1,5 mittaa tattarijauhoa

0,5 mittaa Maizenaa

1 mitta hedelmäsokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

1 mitta laktoositonta piimää

½ mittaa laktoositonta pullomargariinia tai öljyä

2 litra omenalohkoja

Kuivat aineet sekoitetaan huolellisesti. Piimä ja rasva lisätään. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä omenalohkoilla. Kotimaiset omenat voi jättää kuorimatta.  Jos  käytät makeita omenia, ei tarvita välttämättä sokeria erikseen päälle ripoteltavaksi.   Paistetaan uunissa 180 asteessa 40 min.

Leikkaa jäähtyneenä noin 4 cm neliöiksi. Pinnalle voi ripotelle kookoshiutaleita tai nonparelleja.

Sopii pakastettavaksi

Voit myös paistaa muffinivuoissa. Tulee noin 30 kpl.

Resepti:  Helena Heijas, Lohja

 

 

 

GLUTEENITON AMERIKKALAINEN OMENAKAKKU

 

 

3 – 5 omenaa
75 g voita tai margariiniia

1 dl hienoa sokeria

1 muna

1 dl kermaviiliä tai jogurttia

2 ½ dl jauhoja (gluteenittomia)

1 ½ tl leivinjauhetta

2 -3 rkl sokeria

kanelia

 

Poista omenista siemenkodat ja viipaloi ne.

Vaahdota rasva ja sokeri.

Lisää muna hyvin vatkaten ja sen jälkeen kermaviili tai jogurtti.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos.

Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun (glut.) vuokaan ja

painele omenaviipaleet tiheään riviin taikinan pintaan.

Voit käyttää useampiakin omenoita jos haluat.

Ripota pinnalle sokeri ja kaneli.

Paista kakkua 30 – 35 min. kunnes se on kypsä ja omenat pehmeitä.

Tarjoa kylmän kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

(Olen tehnyt tätä kolminkertaisena isolle uunipellille).

 

GLUTEENITON OMENAPAISTOS

 

n. 1 kg happamia omenoita

n. 2 tl kanelia

 

Kuorrutus:

 

50 g voita

1 prk ruokakermaa

2 dl sokeria

3 ½ dl isoja kaurahiutaleita

 

Tarjoiluun:

Vaniljakastiketta ja jäätelöä

 

Poista omenoista siemenkodat. Kuori ja viipaloi omenat. Levitä viipaleet uunivuokaan ja sirota niille kanelia. Sekoita ja kiehauta kuorrutuksen aineet kattilassa. Levitä kuorrutus omenoille.

Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla ettei paistoksen pinta tummu liikaa.

Tarjoa vanilliinikastikkeen tai jäätelön kanssa.

 

GLUTEENITTOMAT OMENAMUFFINSIT (n. 20 kpl)

  

150 g margariinia tai voita

1 ½ dl sokeria

1 muna

1 dl sokeroitua omenasosetta

(1 tl kanelia)

3 dl jauhoja (gluteenittomia)

1 tl leivinjauhetta

 

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa voimakkaasti.

Sekoita joukkoon omenasose ja mahdollisesti kaneli.

Lisää jauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe.

Jaa taikina muotteihin ja paista muffinseja uunin keskiosassa n. 12 minuuttia.